Søgemaskineoptimering (SEO), Online Kursus

Denne artikel er 1. del i et online kursus, hvor du lærer at søgemaskineoptimere og bruge søgemaskineoptimering dagligt i den måde du arbejder på. Første del handler om, hvad du skal tænke over, når du vælger dine primære søgeord.

Kære besøgende,

Først vil jeg takke dig for, at du klikkede dig forbi mit website. Jeg håber, at jeg med dette kursus kan hjælpe dig til at få dit website længere frem i resultaterne i søgningerne på Google og MSN. Jeg har selv gjort mine egne erfaringer med søgemaskineoptimering gennem mit daglige arbejde med webshoppen BilligeSpil.dk – så alt hvad jeg fortæller om, er altsammen noget, jeg selv har gjort mig erfaringer med.

Kursus i Søgemaskineoptimering, del 1:

Sådan forbereder du søgemaskineoptimeringen af dit website

1: Find 10 relevante søgeord, som du gerne vil findes på

Det første du skal gøre er at finde frem til de 10 vigtigste søgeord, som du gerne vil findes på. Tænk lidt over, hvad dine brugere kunne finde på at søge efter, når de skal finde frem til dit site.

Har du mindre end 10 forskellige produkter
Hvis du kun har nogle enkelte forskellige produkter, kan dine søgeord være selve produktnavnet, hvis altså dit produkt er et velkendt produkt. Er dit produkt ikke et almindeligt kendt produkt, skal du finde på lignende ord, der betegner dit produkt. Hvis det er et helt nyt produkt, skal du altså tænke på, hvilket problem dit produkt løser eller hvilket behov, dit produkt udfylder.

Eksempler på et velkendt produktnavn (brand): Coca-Cola, Flexitracks, Rockwool, World of Warcraft m.m.
Eksempler på ikke almindeligt kendte produkter (hvor produktet ikke er det dominerende brand): Sodavand, Racerbane, Isolering, Computerspil m.m.
Eksempel på nyt produkt (hvor man som bruger ikke kender produktet i forvejen): Voksipose (dyne / sovepose til barnevogn / baby).

Har du over 10 forskellige produkter
Hvis du har mange produkter, så skal du i første omgang tænke mere på fællesbetegnelser for produkterne. I forbindelse med BilligeSpil.dk, hvor vi har over 2.000 varenumre, var den allerførste søgeterm jeg fokuserede på naturligvis “Billige Spil” (se Google resultat) – og jeg skal være ærlig at sige, at det var ikke den sværeste opgave, når man tager domænet i betragtning, men dog alligevel stadig meget relevant. Herefter fokuserede jeg på “Billige PS2 Spil” (se Google resultat), “Billige PC Spil” (se Google resultat) osv. og med 2 ud af 3 ord i domænenavnet, var det heller ikke så forfærdeligt svært. Herefter begyndte jeg at fokusere på endnu mere generiske betegnelser, som “Wii Spil” (se Google resultat), “PS3 Spil” (se Google resultat) osv. og i dag er mit fokus på “Spil” (se Google resultat) – den vel mest generiske af dem alle på området, men jeg må indrømme, at jeg stadig har 6-7-8 pladser tilbage at kravle op på resultatlisten.

Har du ikke har produkter, men artikler
Hvis dit site er et informationssite, eller en blog, skal du tænke på dit område som et produkt. Uanset hvad et website handler om, så “sælger” man altid et eller andet – man vil jo gerne have nogen ind og se på sitet, ellers lavede man det jo ikke. Her er det så nærmere besøgende, du vil have ind og læse dine artikler, end du vil sælge et produkt (det kan være lidt som Itzy-Bitzy-sitet her). I dette tilfælde, vil jeg jo gerne have gode resultater på søgeord som søgemaskineoptimering – det er lidt det, jeg sælger, selvom jeg sælger det gratis. Hvis du f.eks. har et website med billeder af din hund, Fido, som du gerne vil have andre til at se, så gælder det om at finde ud af, hvad der er søgninger på. F.eks. vil der nok ikke være mange, der søger på “Fido i skoven” (Google siger 5.410), som der vil være på “Billeder af hunde” (Google siger 1.420.000) – det gør naturligvis konkurrencen på ordet større, men til gengæld vil der være mange flere relevante brugere der søger.

Jeg vender senere tilbage med en artikel om, hvordan man finder de søgeord, som man har en realistisk chance for topplacering på, for nu skal vi tilbage til at finde de 10 relevante søgeord.

Find de 10 relevante søgeord
Når nu du tager ovenstående i betragtning, skal du finde frem til de 10 søgeord, du vil starte med at fokusere på. Sæt dig i brugerens sted og husk, at du sagtens kan bruge flere ord i samme “søgeord”, alle erfaringer viser, at de fleste brugere søger på flere ord af gangen, når de søger.

Når du har fundet frem til dine 10 søgeord, går vi videre til næste artikel: Skriv 10 forskellige tekster, der hver især tager udgangspunkt i dine 10 søgeord (artikel kommer den 29. april).

En tanke om “Søgemaskineoptimering (SEO), Online Kursus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *