Søgemaskineoptimering (SEO), Online Kursus, 2. del

Denne artikel er 2. del i et online kursus, hvor du lærer at søgemaskineoptimere og bruge søgemaskineoptimering dagligt i den måde du arbejder på. Anden del handler om, hvordan du selv skriver dine søgemaskineoptimerede tekster til de primære søgeord, du fandt frem til i 1. del.

Kursus i Søgemaskineoptimering, del 2:

Sådan forbereder du søgemaskineoptimeringen af dit website

2: Skriv 10 forskellige tekster, der hver især tager udgangspunkt i dine 10 søgeord

Når du har fundet dine 10 relevante søgeord, skal du i gang med at skrive nogle gode artikler, der handler om dine søgeord. Der er en række retningslinjer for, hvad man skal gøre, og hvad man ikke skal gøre, for at blive ranket godt med sine søgeord på Google, men der er naturligvis ikke nogen facitliste og heller ikke nogen garantier.

Men for at starte med selve artiklerne, gælder det naturligvis om at bruge sine søgeord på de rigtige steder, og i den rigtige mængde på siden. Men igen, der er ikke nogen facitliste for dette heller, og nogen ting kan virke i nogle tilfælde, andre ting kan virke i andre tilfælde – det gælder altsammen om, hvilke konkurrenter man er oppe imod.

1. Brug dit søgeord i titlen på siden

Egentlig gælder det langt hen ad vejen om at skrive så godt som muligt. Dvs. at du skal bruge formateringen af teksten, så du hjælper brugeren så meget som muligt med at læse teksten – for søgemaskinerne læser nemlig en artikel ved at se på selve formateringen. Så når du vil skrive en artikel, gælder det jo om at gøre læseren opmærksom på, hvad artiklen handler om – og findes der et bedre sted at gøre det, end i overskriften.

2. Hjælp læseren med at finde det væsentlige i teksten

Når du bruger formatering, som f.eks. fed skrift, på dine søgeord, så gør du det lettere for læseren, og dermed søgemaskinerne at se, hvad der er de vigtigste elementer i artiklen. Derfor skal du bruge både fed skrift, understregninger og kursiv i teksten.

3. Varier sproget med synonymer og variationer af søgeord

I stedet for at anvende deiksis i artiklen, kan det være en god idé at bruge variationer eller synonymer af søgeordene i artiklernes afsnit. I stedet for at bruge ord som “produktet” eller “det” om et produkt, kan det være en god idé at skrive produktnavnet eller et andet ord, der ikke er alt for generisk. Det er dog klart, at generiske søgetermer, som man i forvejen fokuserer på, kan være gode at bruge i denne sammenhæng.

Eksempel på tekst, hvor der bruges et generisk søgeord i stedet for deiksis:
“World of Warcraft er uden sammenligning den mest populære MMORPG på markedet. Spillet kan købes i en “Battlechest”-udgave, hvor du bl.a. også får “World of Warcraft: The Burning Crusade” med.”

I dette eksempel har jeg altså brugt “spillet” i stedet for det “påpegende” stedord “det”. På denne måde får jeg øget den generelle tæthed i alle mine artikler med mine generiske søgeord og i dette tilfælde får jeg også sat spil-titlen ind en ekstra gang, i en anden variation.

4. Sørg for at holde søgeordstætheden på 2-6%

Når du skriver din artikel, skal du bruge dit relevante søgeord, så det udgør sådan omkring 3-6% af ordene i artiklen. En normal A4-side indeholder ca. 400 ord, så i dette tilfælde, skal dit søgeord altså være med mellem 8 og 24 gange – jeg vil nok mene, at du skal holde dig til de 2% og så bruge variationer eller synonymer for resten. Tænk på, at de brugere, du forsøger at få fat i, også bruger variationer og synonymer, når de søger efter noget på Google.

5. Skriv ikke for lidt – og heller ikke for meget

Normalt skal du nok holde dine artikler til mellem 300 og 600 ord. Tænk igen på dig selv, når du læser. Er du ved at være træt af at læse denne her artikel, jamen så ved du lidt, hvad jeg mener (indtil nu er du kommet til ord nummer 642 i denne artikel). Selv har jeg meget lettere ved at læse en bog, der er delt op i mange kapitler, end hvis den kun har få, lange kapitler – kan du se, hvad jeg mener?

Herudover er det også vigtigt, at du ikke gør dine sætninger for lange. Lix-tallet i en tekst kan nemlig også godt have en betydning for, hvordan en tekst rates af en søgemaskine.

Næste artikel i denne serie: Sådan søgemaskineoptimerer du dine tekster, sådan rent teknisk set i HTML (udgivelse var sat til 5. maj, men jeg er desværre blevet forsinket, så det bliver 19. maj i stedet…).

Det hele, kort fortalt:

1) Gør det let for læseren, at afkode teksten

2) Varier sproget

3) Skriv ikke for langt, del hellere teksten op i flere artikler

En tanke om “Søgemaskineoptimering (SEO), Online Kursus, 2. del

  1. rigtig god artikel.
    jeg syntes det er værd at gå lidt mere i dybden med hvilke søgeord, søgetermer man vælger.

    et par spørgsmål:

    har du prøvet værktøjer som http://seotimeline.dk til at tracke keywords?

    og hvilke seo tools bruger du til at finde relevante long tail keyterms?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *