SEO Audit / SEO Vurdering

Som ansvarlig for SEO og Digital Marketing er jeg ofte blevet kontaktet af SEO-bureau’er for at få en SEO-gennemgang af websitet. I de fleste tilfælde bruges et tool til at gennemgå sitet og dette tool vil finde en masse ting, man skal gøre noget ved.

Man får ofte at vide, at der er en masse ”lavthængende frugter”, men når man sidder i en stor virksomhed, er der altid nogle forhindringer. Det kan godt være at frugterne hænger lavt, men måske skal man over et hegn først, en å eller det der er være (brand-politiet, IT-afdelingen osv.). Det kan i hvert fald ofte være mere kompliceret end som så at ændre på ting, der udefra ser lette ud.

Personlig SEO Audit

Før jeg går i gang med en SEO-opgave, tager jeg også udgangspunkt i en maskinel gennemgang (crawl) af sitet. Med en SEO Audit, vil jeg også tage udgangspunkt i hvad medarbejderne i web/marketing-afdelingen reelt set kan gøre noget ved.

En SEO Audit vil indebære og indeholde

  1. en analyse af hvilke elementer medarbejderen har mulighed for at ændre
  2. en crawl og en efterfølgende personlig analyse af websitets tilstand
  3. et SEO-dashboard, der bruges til at finde muligheder for bedre rankings (her er adgang til Google Search Console data nødvendigt)
  4. prioriteret liste over det I kan ændre på kort sigt og hvad I skal bruge andres hjælp til
  5. opfølgende SEO Audit efter 6 måneder

Tracking i SEO-dashboard

En del af en SEO Audit inkluderer opsætningen af et SEO-dashboard, hvor I efterfølgende kan følge udviklingen af SEO-KPI’erne for websitet. Det er et tool I også selv efterfølgende kan bruge til at afdække nye optimeringsmuligheder for at opnå bedre placeringer og mere trafik.

Prioriteret SEO-liste

Med en prioriteret liste har I noget håndgribeligt at arbejde ud fra med det samme. I kan samtidig selv efterfølgende følge op på udviklingen i SEO-dashboard’et og finde nye muligheder.

Er du interesseret i at vide mere om et SEO Audit, så kontakt mig direkte på hej(snabela)itzy-bitzy.dk.

SEO Audit - SEO Gennemgang - opdateret 2023-10-28