Teknisk SEO rådgivning

Vær opmærksom på SEO allerede tidligt i processen, når I bygger et nyt website. Det er en væsentlig del af en succesfuld launch.


Teknisk SEO kommer ikke out-of-the-box

En effektiv teknisk SEO-tilgang er afgørende for at sikre, at dit website opnår optimal synlighed og rangering på søgemaskiner som Google. Som specialist i teknisk SEO kan jeg hjælpe med at forbedre jeres websites tekniske infrastruktur og implementere strategier, der vil øge jeres synlighed og trafik.

Mange tror fejlagtigt at web-udviklerne har helt styr på den tekniske implementering, men det er langt fra altid tilfældet. Derfor er det vigtigt at I på nye projekter har tilknyttet en teknisk SEO-specialist, der kan briefe udviklerne, så der er styr på den tekniske del.

Den tekniske rådgivning vil være 100% tilpasset til jeres website og de muligheder – og jeg bruger forskellige værktøjer i analysen, men min rådgivning er baseret på en personlig analyse.

I forbindelse med migrering til nye websites, er der en række elementer at være opmærksom på allerede tidligt i processen.

Skal der implementeres en ny URL-struktur?

Jeg analyserer den aktuelle URL-struktur og vurderer om der er mulighed for optimering. Det er vigtigt for en eventuel ny URL-struktur at den er brugervenlig.

Hvis I skal migrere til en ny CMS- eller e-commerce platform, vejleder jeg i implementeringen af ny struktur.

Redirect-setup ved launch

Ved en migrering til et nyt website er et af de vigtigste elementer ved launch, at I ikke mister indekseringen i søgemaskinerne og dermed den organiske trafik.

For at undgå at miste trafik er det derfor vigtigt at sikre at gamle sider (URL’er) bliver omdirigeret til den nye placering på det nye website. Søgemaskinerne er gode til at følge disse redirects og efterfølgende opdatere indekseringen.

Det er noget andet med links fra andre websites. De holder ikke øje med, om en side bliver flyttet, så her er det væsentligt, at brugerne stadig når frem til den rigtige side, når de klikker på et link.

Jeg har tidligere håndteret og designet redirects til migrering af websites med tusindvis af sider på flere sprog med succes – uden tab af den organiske trafik og med brugervenlighed i centrum.

Implementering af strukturerede data

Strukturerede data er ikke en synlig del af et website, men søgemaskiner og andre web-services bruger dem til at kategorisere indholdet.

Et eksempel ved e-commerce kan være et produkts data om pris, lagerstatus, farve m.m. Her kan Google Shopping bruge disse data til at hjælpe med at kategorisere resultater i et shopping-feed. I et søgeresultat kan det også bruges til at vise pris og lagerstatus umiddelbart under produktets visning i SERP (Search Engine Result Page, altså en søgeresultatsside).

Open Graph kan føjes til listen over strukturerede data og de bruges til at kontrollere, hvilke content-elementer der bruges, når en side deles på sociale medier.

Generelt er strukturerede data en vigtig del af internettets forbindelser mellem services og website, så det er vigtigt at implementere for højere synlighed.

Hreflang – International (teknisk) SEO

I forbindelse med flersproglige websites er det vigtigt med korrekt implementering af hreflang (det står for Hypertext Reference Language). Kort fortalt betyder det, at man viser søgemaskinerne hvor en side findes på andre sprog og/eller markeder.

Det er væsentligt i mange tilfælde, men særligt hvis man har et website, der sælger produkter med forskellig valuta, er det vigtigt at brugerne ender det rigtige sted.

Validering af HTML

Det kan være en fordel tidligt i processen at sikre, at frontend-udviklerne bruger de rigtige HTML-tags på siderne. Det har ikke kun betydning for SEO, men også for websitets tilgængelighed for brugere uanset handicap eller funktionsnedsættelse.

Som en del af briefingen af udviklerne, udarbejder jeg en guide til korrekt implementering af HTML-tags. Hvis frontend allerede er udviklet, kan jeg analysere siderne og efterfølgende anbefale eventuelle forbedringer.

Vent ikke med den tekniske SEO

Det er vigtigt at have den tekniske del med allerede tidligt i udviklingen. Det bliver sværere og dyrere, hvis det skal implementeres bagefter. Og det kan koste meget organisk trafik og dermed omsætning, hvis man ikke sikrer en god implementering fra start.

Kontakt mig i dag og få mere at vide om, hvordan jeg kan hjælpe med jeres projekt.

Teknisk SEO - opdateret 2023-06-13